duminică, 6 februarie 2011

Day 06: Your day

Nici nu stiu de unde sa incep....
A fost una dintre cele mai reusite zile de nastere la care am fost invitata, tocmai pentru ca a fost altfel, pentru ca a implicat si efort, nu doar distractie; dar si in acele momente de efort, nu simteai neaparat ca urci pe munte, cat buna dispozitie a prietenilor, care te molipsea.
Bun. M-am trezit pe la 04:30 A.M, m-am pregatit de drum, si apoi am plecat la gara, unde urma sa aiba loc intalnirea. Drumul pana la Azuga a fost unul plin de mancare,poze, suprize pentru sarbatoriti,tricouri cu minioni, si de asemenea un joc de macaua cu surprize pentru cei care pierdeau ( cu ocazia asta, am invatat si eu a cincea strofa din Luceafarul, multumesc, guys...Perversa strofa, pervers poet :)) ) Ceea ce m-a impresionat foarte mult a fost "scrisoarea" din partea lui Ocu si Mihaita pentru fiecare dintre noi. Avand un aspect ce imi aducea aminte de vechile perioade in care oamenii comunicau astfel, il consider a fi un gest foarte dragut.
Apoi, au urmat nelipsitele poze de dinainte de a urca, poze care ne aratau debordand de energie si de dorinta de a ne distra...Pe parcurs, s-au mai schimbat lucrurile...
Urcusul? Nu a fost foarte greu, desi recunosc ca erau unele portiuni in care imi venea sa injur personal biata panta care nu avea nicio vina ca se afla acolo. Bineinteles, au existat si opriri, de dezechipari,de facut poze, de echipari, de cautat gustari etc. In tot timpul acesta, noi,invitatii, nu stiam cabana la care ne vom opri.
Dupa un lung drum de urcat si coborat, am ajuns la locul unde ni s-a pregatit o surpriza, din nou. O orientare aparte. Mi-a placut foarte mult ideea de a organiza echipe, de a da fiecarei echipe un punct unde sa ajunga, unde sa caute indiciul pentru a gasi un cuvant ce desemna un punct trecut pe harta Bucegilor, cuvant format din anumite litere ale numelui fiecarui membru al echipei. Surpriza si mai mare a fost si faptul ca in saculetul cu numele nostru se aflau citate "personalizate", special alese pentru fiecare. Ajuns la acest moment, trebuie sa spun ca felul in care citatul ales pentru mine ma caracterizeaza m-a lasat uimita. Iarasi, acest joc bine gandit si la care sarbatoritii nostri "Minioni" chiar au muncit diferentiaza aceasta serbare a zilei de nastere de restul serbarilor.
Dupa ce am terminat acest joc, am coborat spre cabana Gura Diham. Acolo, s-a tinut "masa festiva". Discutii interesante, glume, poze, muzica de munte...Toate acestea au contribuit la crearea unei ambiante perfecte.
Drumul spre gara din Busteni a fost putin mai linstit. Atat de mult mi-a placut aceasta zi, incat nici faptul ca in tren in drum spre casa m-am simtit putin rau nu a putut sa imi strice ziua. Mi-am revenit cand am mancat o bomboana cu lichior, foarte foarte buna...:))
Si iata-ma, ajunsa acasa, bucuroasa ca in aceasta zi a lunii "sarcina mea" a fost sa povestesc despre cum mi-am petrecut ziua.
Cum mi-am petrecut-o? Am aflat ca exista si alte moduri de a-ti organiza aniversarea, am ajuns mai aproape putin de a intelege ca micile momente conteaza in viata, am fost inspirata in moduri pe care poate acum nu le inteleg, inspirata de a scrie anumite lucruri, de a asculta anumita muzica, de a accepta anumite evenimente pe care nu le pot schimba.
Da, nu stiu cu ce sa incep pentru ca nu gasesc cuvintele pentru a exprima cat de mult mi-a placut ziua de azi.

La multi ani, Minionilor!

4 comentarii: