sâmbătă, 5 februarie 2011

Day 05: Your definition of love

Am sa vorbesc despre iubire, in general.
O definitie, a mea? De sute, mii de ani, filosofii, inteleptii, aproape fiecare scriitor, au incercat sa dea o definitie acestui sentiment.
Credinta mea? Cand iubesti, chiar si un lucru, pentru ca oamenii se pot atasa si de lucruri, viata ta capata un sens. Ne depasim cumva biologicul.
Iubirea nu inseamna sa fii orb in fata defectelor persoanei pe care o iubesti. Dimpotriva, le vezi chiar foarte clar, dar le accepti, pentru ca ele o fac pe acea persoana ceea ce este.
Iubirea inseamna sa accepti o persoana exact asa cum este. Iti iubesti fratele, mama, un amic, catelul, iubitul, nu iubesti persoana care ai vrea sa devina.
Iubirea inseamna sa ierti.
Iubirea inseamna sa iti deschizi inima in fata celorlalti, stiind ca va exista riscul sa fii ranit.
Iubirea e ca atunci cand esti in largul marii pe timp de furtuna si stii ca te vei ineca, insa te lasi dus de valuri, pentru ca esti constient de faptul ca in prapastia unde vei ajunge e mult mai bine decat sa te lupti pentru o gura de aer.
Iubirea e atunci cand vrei sa ii spui unui om la care tii niste vorbe care il vor rani cu adevarat, si astfel preferi sa taci, sa ingropi vorbele alea in tine insuti.
Iubirea e cand poti sa te arati exact asa cum esti in fata fratelui, mamei, unui amic, catelului, iubitului. Cand renunti la orice fel de masca, cand orice fel de masca nu i-ar putea pacali.
Iubirea e atunci cand renunti la egoism.
Iubirea e atunci cand sti ca te poti purta ca cel mai mare idiot si oamenii pe care ii iubesti nu se vor supara.
Iubirea e atunci cand te poti enerva pe o persoana. Nu te poti enerva cu adevarat decat pe oamenii pe care ii iubesti.
Iubirea e atunci cand vine din ambele parti. Pentru ca nu doar intr-un cuplu, ci in orice fel de relatie poate exista un om care sa iubeasca mai mult si altul care sa iubeasca mai putin. Or, aceste relatii sunt pseudo-relatii.
Iubirea e atunci cand poti raspunde unui apel din partea unui om pe care il iubesti chiar daca te suna la 3.A.M si tu ai avut cea mai proasta zi din viata ta si n-ai chef de nimic.
Iubirea e de fiecare data cand sora mea ma insulta mai rau decat ar putea-o face oricine si cand sunt plecata mai mult timp plange dupa mine.
Asta e iubirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu