miercuri, 25 august 2010

Ce astepti?

Viata nu este altceva decat o asteptare.
Cu totii asteptam ceva.
Sa termini scoala. Sa primesti promovarea pe care o meriti. Sa se faca verde la semafor. Sa se observe rezultatele dietei pe care ai inceput-o si sa poti purta fuste din nou. Sa se termine o zi plictisitoare la serviciu. Sa inainteze mai repede coada de la casa de marcat de la supermarket. Sa vina vara. Sa se coaca prajiturile.
Esti bebelus si astepti sa vina ziua in care vei putea deschide singur usile. Ziua in care ei te vor intelege, in sfarsit, nu ca acum, cand tu plangi ca vrei sa mananci iar ei cred ca vrei sa se joace cu tine. Ziua in care lumea din jurul nu ti se va mai parea atat de mare.
Esti copil...Astepti doar minuni. Astepti sa se sune de iesire si sa te duci pe terenul de joaca cu prietenii taii. Astepti vacanta. Astepti sa-ti creasca dintii. Astepti ca ei sa-ti raspunda la toate acele "De ce-uri", desi poate ca stii ca nici ei habar n-au. Astepti ca Mos Craciun sa-ti aduca masinuta teleghidata ori papusa aceea Barbie. Iti astepti randul la sotron. Astepti sa te gaseasca la de-a v-ati ascunselea, din locul acela perfect pe care l-ai gasit.
Esti tanar acum...Astepti sa te accepti, in cele din urma. Astepti sa iti gasesti locul intr-un grup de prieteni. Sa intalnesti pe cineva care sa te iubeasca necondionat, pe tine, cu toate defectele tale, acel El sau Ea. Astepti sa-ti dai seama ce e cu tine. Astepti sa-ti dispara cosurile, astepti serile de sambata in care iesi in cluburi, astepti un telefon de la el, astepti ca ea sa te observe odata si odata, astepti vara pentru iesitul noaptea tarziu cu prietenii, astepti sa treaca mahmureala,astepti urmatoarea petrecere, astepti sa vina absolvirea, sa cuceresti lumea...
Esti adult, la casa ta. Astepti ca familia ta sa-si dea seama de toate sacrificiile pe care le faci de dragul ei. Astepti sa creasca cei mici, sa nu mai trebuiasca sa cumperi scutece, ori sa raspunzi la toate acele "De ce-uri", sa ascunzi lucrurile de ei ori sa pansezi genunchi juliti si coate rupte. Astepti ca fiul tau sa-ti adreseze mai mult decat un "Buna", ori ca adolescenta ta morocanoasa care mai ieri nu se mai dezlipea de tine sa comunice mai mult si sa-ti povesteasca de baiatul pe care il place. Astepti sa se termine antrenamentul de baschet al baiatului tau, cursul de dans al fetei tale. Astepti ca sotul tau sa pretinda macar inca o data ca trebuie sa te cucereasca din nou, sa te scoata la un restaurant ori la dans. Astepti ca sotia ta sa nu iti mai spuna ca o doare capul cand vrei sa faci sex cu ea. Astepti sa-ti platesti facturile. Astepti o seara doar pentru tine, de iesit in oras cu prietenele tale. Astepti campionatul mondial si dozele de bere pe care le vei arunca la gunoi ori le vei comanda la terasa.
Ai imbatranit. Acum, copiii au plecat. Astepti sa te sune din cand in cand. Astepti ca rasetele nepotilor sa umple din nou casa pustie, sa raspunzi la toate acele "De-ce-uri".
In fiecare zi a vietii noastre, asteptam ceva.
Sa nu asteptam nimic?
Asta ne poate face sa inghitim in graba un pumn de pastile,ori sa ne autodistrugem prin diverse feluri...
Imi amintesc si acum ziua in care m-am trezit, si mi-am dat seama ca nu astept nimic. A fost cea mai trista zi din viata mea...E genul acela de zi care nu ai vrea sa se mai repete.
Sa nu astepti nimic...E mai rau decat orice.
Ce astepti?

4 comentarii: