sâmbătă, 20 februarie 2010

My philosophy

Fate is like a strange, unpopular restaurant filled with odd waiters who bring you things you never asked for and don't always like."
Lemony Snicket.

Citatul asta exprima tot ceea ce cred eu despre viata, in general.

Intri in restaurant, intr-o zi de vara, si vrei doar sa te racoresti. Comanzi Cola cu gheata, si chelnerul iti aduce ciocolata calda. Sau, iernile friguroase, cand vrei sa te incalzesti si comanzi vin fiert, chelnerul iti aduce limonada. Sau, desi toata lumea stie ca tu esti alergic la carnea de vita, exact asta primesti. La inceput, crezi ca chelnerii sunt surzi. Comanzi cu vocea putin mai ridicata. Spui "Nu am cerut asta!". Dar, in timp, incepi sa intelegi...Nu sunt surzi. Au doar o placere perversa sa te chinuie, purtand un zambet mare si stupid pe fata.

Asa e viata. Exact ca chelnerii astia sadici. Nu prea ii place sa te asculte. Te serveste cu lucruri pe care niciodata nu le-ai cerut. Cu chestii care aproape intotdeauna nu-ti plac.

Si daca, in restaurante, poti sa pleci demn, ori poti sa pocnesti chelnerul in fata, ori sa ii arati un deget sugestiv, daca poti sa arunci cu farfuria in el...In viata nu e asa. Esti blocat in restaurantul ala, si oricat scandal ai face, chelnerul nu da doi bani pe asta. Nu il impresionezi. Asteapta sa te potolesti, dupa care iti spune, tot numai zambet, dragul de el: Taci si inghite.

Si, daca vrei sa supravietuiesti..Exact asta trebuie sa faci. Sa taci si sa inghiti.

( da, trec printr-o perioada dubioasa.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu